El Centre Integral Montjuïc obre les seves portes

L'equipament integra diversos serveis per a persones amb paràlisi cerebral


Aquesta setmana s’ha inaugurat el Centre Integral Montjuïc, de l’Associació i Fundació de la Paràlisi Cerebral Aspace. Es tracta d'un centre d’atenció diürna i de teràpia ocupacional que integra serveis de salut i rehabilitació, un servei d’acolliment residencial i una aula docent. 

L’entitat Aspace, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per paràlisi cerebral, estrena un nou equipament. El nou centre Aspace té 5.373,20 metres quadrats distribuïts en planta baixa i tres plantes i es concep com un centre obert que integra serveis de salut i rehabilitació, piscina adaptada, poliesportiu, sala de fisioteràpia i mulitsensorial, així com un centre diürn, centre de teràpia ocupacional i servei d'acolliment residencial. 

El nou equipament ha tingut un cost de 7,7 milions d’euros i ha estat finançat entre el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, el Departament de Benestar Social i Família i l’Ajuntament de Barcelona. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, assegura que es tracta d’“un edifici integrador i integral que aposta per la sostenibilitat i l’accessibilitat”.

A la planta baixa hi els serveis de salut i rehabilitació amb una sala de fisioteràpia, una sala multisensorial, un poliesportiu i una piscina, entre altres. El centre d’atenció diürna i el servei de teràpia ocupacional, amb 45 i 60 places, respectivament, es troba a la primera planta. A la segona planta s’hi ha instal·lat el servei d’acolliment residencial amb una capacitat total de 45 places, tot i que inicialment només hi hauran 19 places concertades amb el Consorci de Serveis Socials de Barcelona. A la tercera planta hi ha els serveis centrals de l’entitat i una aula docent.

Des de l'associació Aspace, s'han mostrat molt orgullosos d'aquest nou equipament perquè, segons ells,  "amplia la cartera de serveis d'Aspace millorant la qualiat de servei de les activitats i cobrint les necessitats de molts usuaris al llarg del se cicle vital". 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article